Sokan számolnak be arról, hogy a hasi elhízás az egyik legjelentősebb probléma, amitől szeretnének megszabadulni. A hasi elhízás megszüntetésére nem találtak még ki jobb módszert a diétánál. A kérdésed csak az, hogyan álljunk neki?

 

A férfiak vagy a nők az elhízottabbak?

A hasi elhízás szinte mind a két nemet érinti, de a férfiaknál sokkal jelentősebb ez a probléma. A férfiak leginkább hasra híznak, míg a nőknél a hasuk és a csípőjük között oszlik el a felesleges zsír mennyisége. Egy átlagos felnőtt férfi haskörfogata 102 cm, míg egy nőnél ez csak 88 cm - derül ki az OETI(Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) jelentéséből. Több egészségügyi szervezet is felhívta már rá a figyelmet, hogy 100 cm feletti haskörfogat egészségre ártalmas, amit kezelni kell. Azonban a módszerek sokaságában szinte elveszlik az ember, miközben alig pár használható csak. További tippekért iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobb oldalt.

Mit kerüljünk

Nagyon sok reklámban láthatjuk, hogy a hasi elhízás egyik legjobb módszere a reklámban bemutatott edzőgép. Tudni kell, hogy bármilyen mozgást is végzünk, bármilyen segédeszközzel fogyni fogunk. Nem az a kérdés tehát, hogy fogyhatunk az edzőgépektől, hanem hogy mennyire hatékonyak. Sajnos leginkább féligazságokra építkeznek ezek a hirdetések, mivel több órás edzésre lenne szükségünk naponta az általunk hangoztatott "5 perc" helyett. Ráadásul minden hirdetésben elhangzik, hogy "mellékelünk egy fogyókúrás étrendet is". Tehát a fogyás kulcsa nem az eladott termékben lesz, ha az étrendben, amit adnak mellé, amit sokkal olcsóbban is meg lehet venni máshol. Kockahasunk lehet edzőgépektől, de a felette lévő zsírt nem fogja hatékonyan eltüntetni.

A leggyakoribb tévhit a hasi elhízás kezelésére

Aki ezelőtt még soha ne foglalkozott fogyással, hízással, diétával vagy edzéssel, az joggal gondolhatja azt, hogyha én a hasam környékén vagyok elhízva, akkor csak a hasamról szeretnék fogyni. Sok olyan hozzászólást lehet olvasni, hogy "én minden testrészemmel elégedett vagyok csak a hasammal nem". Sajnos csak hasról vagy csak egy adott testrészünkről nem tudunk fogyni. Ha fogyunk, akkor mindenhonnan, ha hízunk, akkor is mindenhonnan egyszerre fogunk. A te saját genetikád szabja meg, hogy hova hízol leginkább, de cserébe innen is fogsz a legtöbbet fogyni, bár innen is fog a legkésőbb eltűnni a összes felesleg. Tehát, ha te meg vagy elégedve a lábaddal, de a hasaddal már nem, akkor a lábadról is fogsz fogyni, de csak minimálisan, hiszen nem ide raktározza elsődlegesen a tested a felesleges zsírt.

Hasi elhízás ellen diétával

Amikor diéta jut eszedbe gondolj arra, hogy ez a legbiztosabb módszer arra, hogy végleg el tud tüntetni a felesleges zsírt a hasad környékéről. Első és legfontosabb lépés, hogy gondold végig szerinted mitől alakult ki nálad hasi elhízás. Mit csinálhattál, mi eszel, ami okozhatja? Elárulom, hogy egy fő bűnöse lehet ennek mégpedig a sütemények és társai. A mai társadalomban leginkább a cukor fogyasztást hibáztatjuk, de sokkal fontosabb lenne magukat a süteményeket visszafogni. Ugyanis cukor nélkül is hizlalóak maradnak. A másik tényező a rendszeres étkezés. Minél gyakrabban eszel kevesebbet, annál hatékonyabb a hasi elhízás kezelése és megakadályozza a további súlygyarapodást. Felejtsd el a diétás étrendeket, koncentrálj arra, hogy mitől hiztál el és azon változtass elsőként. Meglátod ezután elkezd majd csökkenni a súlyod. Kiegészítésnek pedig vezesd be az edzéseket a diéta mellé és ne fordítva. Ha további tippeket szeretnél, akkor iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobb oldalt.