Nem tudod, hogyan kezdj neki a Paleolit étrendnek? Semmi gond, mert adok néhány tippet minden étkezésre, így tudni fogod, hogy mikor mit érdemes enni.

 

Paleolit reggeli - Omlett zöldségekkel

Reggelinél nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen csak egy egyszerű omlettet kell készítenünk. Lehetőleg 2 db tojásból készüljön, de sok zöldséggel. Lehet bele rakni paradicsomot, hagymát, gombát, snidlinget vagy tényleg bármilyen zöldséget.

Paleolit Tízórai - Gyümölcsökkel

Tízórainál is nagyon könnyű dolgunk van, hiszen olyan gyümölcsöt választhatsz, amilyet te szeretsz. Arra figyelj, hogy nagyság rendileg egy almánál vagy banánnál ne legyen több esetleg egy marék bogyós gyümölcsnél. A tízórait követően már egy óra múlva ehetünk újra.

Paleolit Ebéd - Levesekkel

Ebédre mindig levest érdemes választani. A levesek nagyon könnyen emészthetőek és roppant alacsony a kalóriatartalmuk. Brokkolikrémlevest hoztam most példának, ami tejszínnel készítünk és önmagával sűrítünk. Bármilyen diétáról is legyen szó a levesek elengedhetetlenek a fogyásunkhoz, így a paleolit diétából se hiányolhatnak. Minél többet és minél gyakrabban eszel levest, annál könnyebb lesz a fogyásod.

Paleolit Uzsonna - Tejszínes hús, párolt zöldségekkel

Véleményem szerint a húsok nem hiányozhatnának egyetlen diétából se, így fontos lenne a fogyasztása rendszeresen. A következő ételt uzsonnára ajánlom. Vágj apróra lehetőleg szárazabb húsféléket, ami lehet bármilyen állatból, csak ne legyen túl zsíros. Majd serpenyőben kevés olajon kezd el sütni és rakj hozzá nyers zöldségeket. Ez lehet zellerszár, répa, petrezselyem, kapor, gomba és amit te is szeretsz még. Mielőtt kész lenne öntsd fel nem túl sok tejszínnel, csak annyival, amivel kellemesen szaftos lesz. Kitűnő gyorsan elkészíthető paleo étel, amit többször is elkészíthetsz.

Paleolit Vacsora - Főzelékekkel

A levesekhez hasonlóan a főzelékek is nagyon sokat tudnak segíteni a fogyásban. A tökfőzelék azért kiváló erre a szerepre, mert ezt is önmagával tudod sűríteni, így nem szükséges hozzá semmilyen liszt. Nyugodtan ehetsz hozzá valamilyen natúr sült húst vagy sült tojást is. Ezenkívül még nagyon sok főzelék lehet ideális csak egy kis fantázia kell, hogyan lehet azokat elkészíteni, hogy beleférjen a paleo étrendedbe.